Rochii de seara – Unica, sexy, romantica, indrazneata…

Vizita la un atelier de creatie vestimentara

Ne place sa ne imbracam frumos. Avem in minte un anumit model sau pur si simplu dorim ceva special. Dupa o tura prin magazine constatam ca nu gasim ceva care sa ne multumeasca, asa ca ne gandim sa mergem la o un atelier de creatie vestimentara. La un simpla cautare pe internet, vom alcatui o lista cu cateva nume din oras. Si aici apar intrebarile: la care dintre ele ar fi bine sa ma duc? Ce se intampla de obicei cand mergi sa-ti faci o tinuta la comanda? Ar trebui sa-mi fac programare sau pur si simplu sa ma duc ca la orice magazin?Vom scrie acest post pentru a da raspunsuri la aceste intrebari. Vom vorbi despre modul in care oferim consultanta clientelor noastre in casa de moda Diolastilis din str. Lunga nr 181 , Brasov.

Si acum detaliam etapele:

  • Crearea unor asteptarie realiste si discutia preliminara

Prima oara cand intri intr-un atelier e bine sa-ti formezi asteptari realiste asupra ceea ce urmeaza sa se intample. Sa intelegi ca acolo vei gasi oameni care sunt dispusi sa te ajute, care au experienta si care in prima etapa vor purta o discutie cu tine incercand sa te cunoasca mai bine. Fii deschisa si vorbeste despre cum esti, ce iti place, ce nu iti place, intelegand ca in felul acesta, designerul va sti sa-ti faca o propunere apropiata de felul tau de a fi. Fiecare discutie este personalizata , dar exista un set de intrebarile  pe care le  adresam clientelor noastre in mod frecvent: Ce stil abordati in mod obisnuit? Ce fel de tinuta doriti ? Pentru ce ocazie doriti aceasta tinuta? Ce lungime preferati? In ce moment al zilei doriti sa o purtati? Care este culoarea pe care o doriti? Preferati tinute fluide sau bine conturate? Aveti un model pe care doriti sa-l facem sau alegem impreauna?

  • Crearea schitei tinutei

In timpul consultarii se contureaza si modelul tinutei care urmeaza sa fie realizata, model care va fi desenat de designer cu ajutorul clientului. In felul acesta clientul va putea vizualiza mai usor produsul final.In timpul realizarii desenului se fac propuneri de accesorizare, de folosire a materialului potrivit, de potrivire cu tenul, culoare parului, forma corpului etc.

  • Alegerea materialului

In cazul in care clienta aduce materialul din care doreste sa se faca tinuta, propunerile oferite vor fi formulate si in functie de textura materialului, culoare si modul in care acest material se comporta la calcat, croit, cusut si comportament la spalat si intretinere ulterioara. Vor fi mentionate de asemenea avantajele si/sau dezavantajele de a se lucra pe un materiale specific.

In cazul in care clienta nu vine cu un anumit material, casa de moda Diolastilis ofera o paleta variata de mostre din care se poate face combinatia potrivita pentru tinuta aleasa. Materialul poate fi prezent in atelier in momentul discutiei si atunci poate fi adus si vazut la dimensiune mai mare, sau poate fi comandat de la furnizori, pe baza mostrei prezentate, si adus in termen de cateva zile.Trebuie sa stiti ca o astfel de sedinta poate sa dureze de la o jumatate de ora la cateva ore, asa ca e bine sa aveti la dispozitie timp suficient pentru consultare. Acesta este un motiv in plus pentru care este bine ca inaintea unei astfel de vizite sa sunati pentru a face o programare. In felul acesta veti evita  suprapunerea cu alte cliente si veti permite designerului sa va acorde intreaga atentie, fara vreo limitare de timp.

  • Oferirea detaliilor suplimentare si stabilirea probelor

Dupa alegerea modelului, realizarea schieti, alegerea materialului, luarea masurilor veti fi instiintat de pretul tinutei, se agreaza asupra pretului, se stabileste data la care produsul va fi finalizat si vi se vor transmite informatii referitoare la viitoarele probe. La casa de moda Diolastilis  se realizeaza in mod obisnuit doua probe, existand cateva situatii mai speciale  in care este nevoie de mai multe probe. In timpul acestora este bine sa semnalati tot ceea ce sa place si nu va place la tinuta care se contureaza. In timpul acestor probe modificarile se pot face cu usurinta, se pot aduce schimbari usoare in design, in accesorizare. Odata produsul finalizat, anumite modificari devin mai greu de realizat, si in anumite situatii, modificarile repetate pot uza usor materialul, imbinarile.

Pentru realizarea unei tinute, la atelierul nostru este nevoie de un termen intre 2 si 5 saptamani in functie de complexitatea modelului si gradul de aglomerare al atelierului in acea perioada.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s